Finnkino Haaparanta-Tornioon !

Terve taas,

Olen jo pitkään pohtinut tätä elokuvateatteritilannetta Haaparanta-Torniossa, ja olen tietysti löytänyt myös hyvän ratkaisun. En vielä ole ottanut yhteyttä Finnkinoon, mutta Finnkino sen olla pitäisi, ja Ruotsin puolelle Rajalla-aluetta sen kuuluisi asettautua. Lähin Finnkino löytyy Rovaniemeltä. Rovaniemi on pienempi kunta kuin Haaparanta-Tornio. Finnkinoa ei ole Kemissä, joten Haaparanta voisi hyvinkin olla sen kannalta hyvä asettumispaikka. Finnkinoja ei tule liian tiheään, ja Kemin Kinopirtin kanssa on sitten hyvä kilpailla sopivalta turvaetäisyydeltä.

Finnkino on sitä paitsi jo ennestään evinnyt Suomen rajojen ulkopuolelle Baltiaan, joten Ruotsin maan “valtaaminen” ei sinänsä sekään pitäisi tuntua kovin uudelta seikalta, eli kokemusta riittää.

Haaparannalla on pieni tällä hetkellä yksityisen pyörittämä, kunnan tiloissa Kansan talossa oleva elokuvateatteri. En tiedä heidän tämänhetkisestä taloudellisesta tilasta oikeastaan mitään, mutta aikaisemmat yritykset ovat jatkuvasti kaatuneet taloudellisiin ongelmiin, oli niiden vetäjinä sitten yksityiset tai julkiset tahot.

Torniossa on VPK. Sekin nyt uudessa omistuksessa, mutta heilläkään nyt ei kovin hyvin ole pyyhkinyt ainakaan viimeisten kymmenen vuoden aikana.

Finnkinolla on mahdollisuus asettua Ruotsin puolelle, ottaa kaikki ulkomaiset elokuvat suomalaisia kanaviaan kautta. Siihen sitten vielä Ruotsin ja Suomen kotimaiset elokuvat kermaksi kakun päälle!