Suomenruotsalaiset Sisuradiossa!?

Minua on huijattu. Miettikääpäs tätä: olisivatko FST sekä Suomen vastaava ruotsinkielinen radio valmiita luopumaan osan lähetysajastaan ruotsinsuomalaisille, eli sallisivatko he ruotsinsuomalaisia alivuokralaisia?

Kuitenkin juuri näin on taas käynyt Ruotsissa. Suomenruotsalaiset ovat valtiollisen SR Sisuradion alivuokralaisia.

Suurin ongelma tässä on se, että yhteensylttääminen paljastaa taas jälleen yleisen ruotsalaisen näkemyksen, jonka mukaan omaa suomenkielistä vähemmistöä ei ole olemassa. Kun suomenkieliset lähetykset sysätään yhteen suomenruotsalaisten kanssa, kanavasta saadan ruotsinsuomalaisen radion sijasta nimenomaan suomensuomalaisten eli finländareiden radio.

Tämä on taas ihan samaa linjaa kuin Haaparannan yhtäkkinen päätös kolmikielisestä kyltityksestä, kun paikkakunnan suomenkieliset vihdoinkin saivat läpi vaatimuksensa suomenkielisestä kyltityksestä kotikaupungissaan. By the way, minä asun Haaparannalla Nasuassa (noh, melkein), Kirvesmiehenkadulla.

City of Haaparanta perkele!