Meänkieli, heänkieli

Kuunnelkaapa Radio Aktiivista/Pro:ta, 92 Mhz, kuuluu Ruottin Kaihnuusta Iihin, ja Torniosta lähätethään. Sanokaapa mitä kieltä net medialinjan kläpit puhhuu.
En mie tajua, koskas meänkieli mennee yli suohmeen? Mie kuuntelen Radio Pro:ta, ja minusta sielä tytöt ja pojat kaikin puhuva meänkieltä tai sitte suomea, tai sitte murretta. En mie tiä, tai tiänki välilä, mutta tiäks sie? Minusta alkaa tunthuun, että täälä oon alettu puhuhmaan ja kirjottamhaan h:n pääle vähäs missäki, sitä oon niinko sisäsiisti vaikka mongertaiski. Ja alkaa nyt sitte erothaan sitä Tornion porinaa Haaparannan praatista, aivanko met olisimma eri ihmisiä. Sama, samalla erilainen ja ainutlaatuinen.

Helpompihaan soon Pajassa olla siinä uskossa, että omena oon äpyli ko siinä oon kuitekki jotaki peninkulma välimatkaa, vai mitä soon. Jos ei yhtäkhään sannaa lainaa ruottista, mutta muuten pannee h:t oikeissiin paikhoin ja kielen sointu ja saapiikos sanoa tahti, melodia oon paikalhaan, niin mitäs kieltä soon sitte, ja koskas meänkieli oon liian suomenväritheistä, ettei sitä kelpuuteta ennää meänkieleksi?